Eerste koffieklets op afspraak bij de herder. De familie reünie van de familie Harkink op zondag 1 juni bij de schaapskooi op De Borkeld is in een gemoedelijke sfeer verlopen. Alle familieleden waren enthousiast over de verhalen van de herder. Ook de demonstratie schapen drijven en de koffie met cake werd door hen allen gewaardeerd. Dit is iets om door te vertellen, aldus de tevreden bezoekers.

Onderstaand een ingezonden reactie van de familie Harkink

Koffieklets bij de schaapherder

Zondag 1 juni stond het uitje van de ‘Keizer’ familie gepland. Dit jaar werden de mensen uitgenodigd om een kijkje te nemen “bij een drukke locatie waar alle aanwezigen wel iets te blaten hadden, en waar twee hondse begeleiders ervoor zullen zorgen dat het geheel een informatieve ontmoeting zou worden”. Voor velen een verrassing dat we naar de schaapskooi op de Borkeld gingen. Vanwege het mooie weer waren de tafels en stoelen buiten al klaar gezet; een heerlijke plek om koffie te gaan drinken. 

Schaapherder Jos heeft ons het een en ander over het Drentse heideschaap verteld, daarna de praktijk. Speciaal voor deze gelegenheid liet hij de kudde dicht bij de schaapskooi grazen en konden we zien hoe hij in samenwerking met zijn honden de kudde bijeen hield. Geweldig om te zien.
We hebben een prachtmorgen gehad en willen iedereen aanbevelen hier ook eens een kijkje te gaan nemen. Het is zeker de moeite waard!

 

 

DSC06710

 

 

DSC06714