Op zaterdag 27 september zijn de “heren van stand” weer toegevoegd aan de schaapskudde Hof van Twente.

"Heren van Stand"Van de 5 rammen zijn er maar liefst  drie in de kleurslag blauwvos. Hier zijn we heel blij mee, omdat deze kleurslag doorgaans de vachten verbeterd en daarnaast natuurlijk gewoon een prachtige kleur is. Er is ook een lichte en een donkere Vos bij, beide met beste vachten en prachtig gevormde koppen. Wij hebben lang gezocht naar rammen die de eigsnschappen hebben om de kwaliteit van onze kudde te verbeteren. Dit hangt nauw samen met de keuring van de ooien eerder dit jaar. Uiteraard zijn zij allen goedgekeurd door het stamboek NFDH. De rammen zullen ca 6 weken bij de dames blijven om weer voor nieuwe aanwas te zorgen. De verwachting is dat eind februari 2015 het eerste lammetje zich zal gaan melden.

Voor de foto zijn zijn de Heren van Stand ‘neergezet’ door Jarrah, een van de working kelpies van onze herderin Marijke.