Per 1 januari 2015 zijn wij de Wolwerkplaats Twente begonnen als onderdeel van de Schaapskudde Hof van Twente. (www.schaapskuddehofvantwente.nl) Ons doel is te komen tot een samenwerkingsverband met liefhebbers van wol in onze omgeving,  Jaarlijks produceert onze kudde ca 200 vachten van Drentse heideschapen. Het is gewoon zonde om deze wol als laagste kwaliteit aan opkopers te leveren, er kan zoveel moois met deze wol worden gedaan.

Wij willen graag in contact komen met mensen die er hobby aan hebben om met wol te werken zoals  kaarden, vilten, vachtvilten, lont trekken, spinnen weven, breien, verven etc. Wellicht kunnen we van elkaars technieken nog wat opsteken en ervaringen uitwisselen.

Wolwerkplaats TwenteDaarom geven wij deze keer ruwe onbewerkte vachten weg (op=op) aan liefhebbers. Helemaal voor niks maar je moet er wel wat voor doen! Wij willen graag dat zoveel mogelijk mensen dit bericht zien, dus like én deel onze facebookpagina, en stuur ons een berichtje via facebook of de mail wanneer je de vacht wilt ophalen en wat je ermee wilt gaan doen (afhaaladres is in Goor). Het zou geweldig zijn om de foto’s van jullie werkstukken op onze site en facebookpagina te laten zien.

Wolwerkplaats Twente

Wolwerkplaats Twente

Wolwerkplaats Twente