Lammetjesdag 2015  bij Schaapskudde Hof van Twente

Op zondag 26 april heeft de Stichting Schaapskudde Hof van Twente weer haar jaarlijkse lammetjesdag gehouden. Hoewel de weersvoorspellingen slecht waren en veel regen was voorspeld, was het op de dag zelf best goed weer. Dat bleek ook wel uit de overweldigende belangstelling. Ongeveer 400 tot 500 mensen waar onder veel kinderen hebben de weg naar de schaapskooi gevonden.

12 lammetjesdag 2015

Lammetjesdag 2015Lammetjesdag 2015

 

 

 

 

De opening werd verricht door Lex Bouwhuis, een sponsor van de Stichting. Na een korte toespraak waarin Lex inging op de solide maar krappe financiële situatie van de Schaapskudde ging de dag dan echt van start.

Voor de vele enthousiaste kinderen lagen er o.a. kleurplaten van schapen klaar. Deze konden zij inkleuren en met echte wol beplakken zodat de schapen op de kleurplaten net echt leken. Ook waren er twee aaibare flessenlammeren die veel belangstelling trokken

Tekeningen met echte wol

Lammetjesdag 2015Lammetjesdag 2015

 

 

 

 

De wolwerkplaats werd voor het eerst gepresenteerd en trok gelijk zeer veel belangstelling. Wol van heideschapen is in de reguliere wolmarkt niet erg gewild en brengt dan ook maar weinig op. Er zijn echter vele manieren om de wol van Drentse Heideschapen te verwerken tot hele mooie producten. Er werden voorbeelden getoond van het spinnen, kaarden, prikken en vilten. De belangstelling was zo groot, dat we op de dag zelf al besloten hebben om workshops te gaan geven.

wolwerkplaats twentewolwerkplaats twente  lammetjesdag 2015Wolwerkplaats Twente

 

 

 

 

Bij de koffie- en limonadekraam bemand door vrijwilligers van IVN / ’n Witten was het de hele dag door druk. De bezoekers lieten zich de gratis koffie en limonade goed smaken

Graag willen wij iedereen bedanken die deze dag tot een succes gemaakt hebben.