Precies op de eerste officiële lentedag, 21 maart 2021, is het eerste lammetje van de kudde op de Borkeld geboren. Dezelfde dag volgden er nog vijf lammetjes. Er worden ongeveer 70 lammetjes verwacht. Lammetjes kunnen geadopteerd worden, zie ‘adopteer een lammetje‘ Er mag zelf een naam worden bedacht voor het lammetje. Natuurlijk krijgen de kersverse adoptiehouders een toepasselijk geboortekaartje met de zelfbedachte naam en een foto van het betreffende lammetje thuisgestuurd! De adoptiehouders worden vanzelfsprekend ook op de hoogte gehouden van het wel en wee van de lammetjes en de schaapskudde!

Jos Duurland is al jaren de herder van de schaapskudde die op de Borkeld lopen. “Zodra de mogelijkheid er weer qua coronamaatregelen is, zijn alle adoptiehouders meer dan welkom bij de schaapskudde om op de foto te gaan met het geadopteerde lammetje”, aldus Jos Duurland. Het adopteren van een lammetje is leuk voor jong en oud. Voor jezelf en natuurlijk ook om kado te geven. Dat kan particulier, maar bijvoorbeeld ook als klas, als sportteam of als bedrijf. Jouw eigen lammetje adopteren: dat is leuk én op deze manier wordt de Stichting Schaapskudde Hof van Twente financieel ondersteund. Kijk voor alle informatie op ‘steun de kudde’