informatieboerderij 'n Witten

informatieboerderij ’n Witten

Schaapskudde Hof van Twente organiseert de Wolfair 2019

Markelo – zondag september organiseert de stichting Schaapskudde Hof van Twente in samenwerking met  Staatsbosbeheer, IVN Rijssen-Enter en VOF hulp die helpt de Wolfair 2019 bij de informatieboerderij ’n Witten in Markelo..

De belangrijkste dienst van de schaapskudde is de uitgevoerde begrazing op de Borkeld.  Echter een schaapskudde produceert ook compost, wol en vlees. Deze wol levert in de handel nauwelijks iets op en weggooien is natuurlijk zonde. Op deze fair laten wij u een aantal basistechnieken van wolbewerking zien, zoals kaarden, spinnen, naald- en vachtvilten. Op de stands zijn ook reeds gemaakte producten te zien. Er zijn eigengebakken heerlijke cakes, en een van de deelnemers exposeert zijn schilderwerk.  Verder zijn honing, bijenwas kaarsen en honingzalf verkrijgbaar. Ook is er zowel ruwe als gekaarde wol te koop.

Hulp die helpt

hulp die helpt

Wij werken met Hulp die helpt samen in de wolwerkplaats en naaiatelier om iets met deze wol te doen. Dit doen we met een mix van vrijwilligers en deelnemers van het ontmoetingscentrum  elke maandag in de Esch, Noorderachtereschweg in Markelo. Hulp die helpt is een zorg organisatie die begeleiding bied aan mensen waar sprake is van (ernstig) psychiatrische en/of verstandelijke beperking. Hulp die helpt bied thuis begeleiding maar ook in dagbesteding.in ontmoetingscentrum de Esch.in Markelo. Ons ontmoetingscentrum is open op maandag, woensdag en donderdag van 9 tot 4.

Voor de inwendige mens is er een hamburger buffet, met hamburgers van onze eigen schapen. (50% rund/ 50% lam). Koffie, thee en limonade wordt verzorgt door de vrijwilligers van IVN Rijssen-Enter. De kudde schapen is natuurlijk ook aanwezig. Op de hele uren verzorgen geven wij uitleg en een demonstratie schapen drijven. Voor de kinderen is er een springkussen aanwezig. Staatsbosbeheer is aanwezig met een interessante informatietent.

De Fair wordt gehouden van 10.00 uur tot 15.00 uur en is uiteraard gratis toegankelijk. De informatieboerderij is (rolstoelvriendelijk) te bereiken vanaf de parkeerplaats bij het Infoboerderij van Staatsbosbeheer, Borkeldweg 17, 7475 RV Markelo. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid voorhanden