Het lamsvlees van het Drents Heideschaap staat bij kenners bekend als een lekkernij. Het vlees komt van dieren die een dierwaardig leven en een verantwoorde voeding hebben gehad. Drentse Heideschapen zijn loopdieren wat de smaak ten goede komt. Het lamsvlees is mager, arm aan vet waardoor de smaak verfijnd is.

Onze lammeren groeien op een volledig natuurlijke wijze op, tot een minimale leeftijd van 10 maanden. Na vier maanden zijn de ram-lammeren al geslachtsrijp en worden dan gezamenlijk op een apart natuurgebied gezet, waar ze in alle rust verder kunnen opgroeien. De rammen die niet voor de fokkerij worden geselecteerd zullen worden geslacht. De slacht en verdere verwerking van het vlees vindt plaats bij een kleine ambachtelijke slagerij in de regio of bij Bistro de Tasca in Markelo.

Slow Food

Het Drents Heideschaap is opgenomen in de Ark van de Smaak van Slow Food Nederland. Stichting Schaapskudde Hof van Twente is één van de slechts 4 producenten in Nederland welke deelnemen aan het presidium “Drents heideschaap” en daar zijn we trots op!!

Een Presidium is een samenwerkingsverband van producenten van een product dat is opgenomen in de Ark van de Smaak. Door die samenwerking ondersteunen Presidia kwalitatief hoogstaande productiemethoden die op het punt van verdwijnen staan, herstellen ze traditionele verwerkingsmethoden en beschermen ze unieke regio’s, ecosystemen en inheemse rassen en lokale planten variëteiten.

Een Presidium moet aan strikte regels voldoen om door Slow Food erkend te worden. (bron: slow food)

markelokaal

logo MarkeLokaal

 

Bistro de Tasca laat u genieten van ons produkt in eerlijke smaak, gecombineerd met andere lokale ingrediënten.

Menu’s worden samengesteld door Jan-Willem Lammertink van eigen erf, maar ook uit uit lamsvlees van onze schaapskudde, produkten van Vleesveebedrijf Erve Voordes, de molen van Buursink, Forellenvijver Deepn, Bakkerij Meinders, Twentse scharrel,  Poch Poater en Maraakels bier (beide lokaal gebrouwen bier)

 

 

Praktijknetwerk: Daarom eten we schaap, Martin Woestenburg

Daarom eten we schaap